Finlaysonin palatsi - ravintola - ajankohtaista
Finlaysonin Palatsi
Kuninkaankatu 1, 33210 Tampere
Puh. 0400-219530, Fax. 03-2142299
palatsi@finlaysoninpalatsi.com

aukioloajat

Ti-Pe 11:00 -
La 12:00 -
Su-Ma (Avoinna tilauksesta)

lounas

Ti - Pe (klo 11 - 14) tarjolla päivitäin vaihtuva kolmen ruokalajin liikemieslounas, 26 e


tervetuloa finlaysonin palatsiin

1898 valmistunut historiaa huokuva Finlaysonin Palatsi sijaitsee luonnonkauniin Wilhelm von Nottbeckin puiston katveessa. Remontoitu palatsi soveltuu erinomaisesti näyttävien hää-, perhe- ja yritysjuhlien järjestämiseen. Palatsin eurooppalaistyylinen keittiö täyttää vaativimmatkin toiveet ammattitaidolla. Finlaysonin Palatsi on ravintola Astorin tytäryhtiö. Tervetuloa juhlavaan miljööseen aivan Tampereen keskustassa!

Lue Finlaysonin Palatsin historiasta.

Isänpäivälounas | 42€

Suppilovahverokeitto
Vina Real Blanco 9,20€/16cl
tai
Vuohenjuustoa, savustettua punajuurta ja salaattia
Domaine Begude Sauvignon Blanc 9,20€/16cl
****
Paistettua nieriää ja jättiravun pyrstöjä, rapukastike
Van Volxem Schiefer Riesling 9,40€/16cl
tai
Tournedos naudan sisäfileestä, rosmariinikastike
Rioja Vega Reserva 9,40€/16cl
****
Palatsin suklaakakkua ja maapähkinä-banaanimoussea
Quevedo Reserve Ruby Port 8,00€/8cl


Hinta 42€


Lapset

Lihapullat ja perunamuusi
****
Vaniljajäätelöä ja suklaakastiketta

Hinta 14€


Finlaysonin Palatsin kausimenu | 43€Miedosti savustettua nieriää, juureksia ja salaattia
Godelia Godello 2012 9,40e/16clYlikypsää hanhenrintaa, pihlajanmarjakastike, haudutettua punakaalia
Godelia Mencia 2009 10,20e/16cl

Omena-rusina tarte tatin, seljankukkajäätelöä
Godelia Libamus 2011 9e/8cl


Kuvankaunis Pierosin kylä Cacabeloksessa Luoteis-Espanjan El Bierzon viinialueella on viinintuottajamme Bodegas Godelian koti.

Alue sijaitsee Santiago de Compostelan kuuluisalla pyhiinvaellusreitillä ja henkii tuhansia vuotta vanhaa historiaa, perinteitä ja sielunrauhaa. Simpukka on sekä pyhiinvaeltajien symboli, samoin Bodegas Godelian, ja se näkyykin jokaisessa Godelian viinipullossa.

Bodegas Godelian isä ja omistaja on Vicente Garcia Rodriguez, jonka elämäntehtävä ja unelma on ollut valjastaa 100 vuotta vanhat alueen alkuperäisköynnökset Menciaa, Godelloa ja Dona Blancaa tuottamaan huippuviinejä. Hänen ensimmäiset vuosikertansa tulivat myyntiin vasta vuonna 2009 ja jo varhaisessa vaiheessa Godelian Menciat ja Godellot saivat suitsutusta alan ammattilaisilta ja arvostetuilta viinilehdiltä. Bodegas Godelia on edelleen pieni perheyritys ja sellaisena haluaa pysyäkin. Vicente on kasannut ympärilleen joukon erittäin osaavia ammattilaisia, mm. viinintekijät Silvian ja Olgan, jotka jakavat Vicenten visiot ja arvot.

Bodegas Godelia viljelee viiniä 35 hehtaarin alueella jyrkillä rinteillä noin 750 metriä merenpinnasta erityisessä mikroilmastossa, mihin vaikuttavat sekä Välimeri, Atlantti että mannerilmasto. Yön ja päivän lämpötilaero saattaa olla jopa 15 astetta, mikä vaikuttaa positiivisesti aromeiden ja tanniinien muodostumiseen. Jopa 100 vuotta vanhat köynnökset tuovat viineihin ainutkertaisia aromeja, mineraalisuutta ja kompleksisuutta. Suuri osa köynnöksistä ollessaan niin vanhoja ei kasva nätisti riveissä, vaan puskamaisesti siellä sun täällä tehden sadonkorjuusta erittäin haastavaa ja kallista. Viinimehun saanto sadonkorjuussa on erittäin matala, mikä osaltaan takaa erittäin korkean laadun. Kaikki työvaiheet tehdään käsityönä. Bodegas Godelian tavoitteena on tehdä El Bierzon parhaita viinejä alueen alkuperäisrypäleistä. Siinä he ovat onnistuneet loistavasti. Godeliasta on lyhyessä ajassa tullut jo benchmark-viinitila El Bierzossa johtuen heidän erinomaisista viineistään ja perinteitä ja luontoa kunnioittavasta tavastaan tehdä viinejä moderneilla tekniikoilla, mutta käsityönä.